2011. március 22., kedd

A Formula 1 újitásai 2011-ben.


Michael Shumacher mutatta be a Formula 1 módositásait és újitásait 2011-ben.  A már előzőleg emlitettek mellett bemutatta a KERS renszert is (Kinetikus energia – visszanyerő rendszer), elmagyarázván, hogy a kormányon levő “Boost nevü” gombbal a KERS rendszert lehet  aktiválni. Mit is csinál tulajdonképpen ez a rendszer? - gyakorlatilag a fékezés által  akkumulált energiát hasznositja, amit a pilóta az egyenes szakaszokon a gyorsuláshoz használ fel. Maga a többszörös világbajnok is igencsak érdekes innovácionak tartja a hátsószárnyat, aminek állitani lehet a terelőlap dölésszögét, ami nagyon sokat fog segiteni az előzésben.

A használata korlátolt, csak a hátsó autóknak megengedett a használata és csak az előzés elősegitésére. A FIA avval magyarázta, hogy az előzések az elmúlt szezonban igencsak kevesek voltak! Ami való, mert nekünk szurkolóknak is  igencsak hiányzik már egy kis akció!Ami a Red Bull csapatnak  második pilotáját Mark Webbert illet,  az egyik interjújában a tegnap azt nyilatkozta, hogy számára az idei Albert Parki futam megnyerése igen fontos, hiszen karrierje során még nem volt lehetősége az Ausztrál Nagydij legfelső dobogoján állni. 


Szerinte főleg még azért is fontos, mert állitolag több  hir is jár arról, hogy a Melbourni rendezők a jövőben le akarnak mondani a a városukban megrendezett nagydijról, mivelhogy a nagyon nagy költségek miatt már nem jövedelmező.  Ezáltal lehetséges, hogy ha vasárnap nem nyeri meg a futamot többet ne is tegye. Csapattársa viszont, a tavalyi év nagy aranyérm győztes pilotája, Sebastian Vettel az idei év megkezdését nyugodtabban várja mint valaha.  Meg is teheti, hiszen világbajnok!


Folytatódik …

Nincsenek megjegyzések: