2011. március 20., vasárnap

Innovativ találmányok.


Egy régebbi bejegyzésünkben emlitettük, hogy a technológia az utolsó 100 évben óriási fejlődésen ment át és hihetetlen sebességgel halad a harmadik évezredben.  Egy nagyon érdekes találmányt  és újkori technológiát szeretnénk bemutatni, éspeddig a világ első projektoros technológiájával rendelkező gépet, a  NIKON Coolpix S 1100-as fényképezőgépet. 
Mindenki tisztában van avval, hogy ez a márka milyen poziciót foglal a fotótechnika úttörésében és találmányaiban, ugyanis érdekesnél érdekesebb ötletek születnek meg tőlük és ezáltal újnál újjabb termékek jönnek a piacra. Hát ez a fényképezőgép hűen tükrözi mindezeket és a fotózást még izgalmasabbá teszi.

Két szinben kapható (fekete és zöld), Expeed C2 képfeldolgozó rendszerrel felszerelt gép, 14,1 millió képpontal rendelkező képérzékelővel, Nikkor obiektiv, 5-szörös optikai zoommal (4x digitális), videó felvételek lehetősége HD minőségben (1280x720, 30 fps),  7,5 cm átmérőjű TFT LCD monitora tulajdonképpen rezisztiv érintőképernyő aminek képpontja 460 ezer, 6400-as ISO (igaz ez csak 3 megapixeles képekig érvényes), En-El 12 litium-ion akkumulátórral (kb.250 kép).

Nikon Coolpix S 1100 pj

Általános ismertetője mellett kiemelnék néhány funkciót ami ebben a kategóriában élenjáró szerepet foglal. Elsősorban az abszolút domináló beépitett kijelzőt ami a világon az első és egyedüli projektoros fényképezőgépévé teszi! De ez nem minden, abban az esetben ha a fényképezőgépet laptophoz vagy számitógéphez csatlakoztatod, a 14 lumenes fényerejű  kivetitővel (a vetitési távolság 0,26 m-től 2,4 m-ig)  szinte bármit ami a merevlemezre van tárolva kivetithetsz, legyen az kép, powerpoint bemutató, grafikonok, diavetitések (slideshow-ok), stb… Nagyon hasznos lehet akár üzletembereknek is!!

További érdekességei közül még kiemelném:

·        Retusáló szűrőeffektus, ahol több közül választhatunk, például: miniatur effektus, vagy halszemeffektus, stb..
·    Bőrlágyitás effektus, ami a bőrtonus egyenletességén segit korrigálva az arcot, amit simábbá varázsol.
·        Diavetités készitési lehetőség, több háttérzenével és különféle animációkkal.
·        17 motivumprogram móddal rendelkezik, amelyekből kiemelném az éjszakai tájkép-módot és az étel-módot.
·      Pislogásmentesités, amikor gyakorlatilag két egymást követő képet készithetünk.
·         Intelligens mosolyérzékelő, csak akkor exponál amikor az alany mosolyog.
·         Beépitett vörösszemhatás korrekció.
·         Energiaforrás csökkentő és tükröződés minimalizáló technológia.

Ami a tömegét illet, öszsúlya aksival és SD memoriakártyával együtt 180 gramm. Ár szempontjából kb. 150 € körül forog. Hát döntse el mindenki megéri e vagy sem!
A fényképezőgép bemutatóját megnézheted itt.

Nincsenek megjegyzések: