2011. április 10., vasárnap

A Malajziai nagydij 2011


Webberrel kezdeném a Malajziai nagydij Formula 1 beszámolóját, ugyanis a rajtrács 3. helyéről induló ausztrál pilóta beragadt és a 9. helyre esett vissza, mig a  Renault mindkét pilótája nagyon jól rajtolt. Nick Heidfeld a 6. pozicióból  a második helyre szurta be magát. A stratégiák nagyon változtak, mivelhogy a csepergő eső gondokat okozozott, de végül egész futam alatt nem esett .


A Maláj futamot újra S. Vettel fölénnyel nyerte (attól eltekintve, hogy a KERS renszerük ebben a futamban sem müködött a Red Bull -osoknak) meg és a dobogón mellette J.Button meg N. Heidfeld állhatott. Véleményem szerint a mai  Malajziai futam igencsak látványos volt, sok  és  izgalmas előzéssel, sok gumicserével, de a leglátványosabb jelenetet  a Vitalij Petrov kocsijának ugrása és kormánya eltörése volt, aki tévedése miatt fel is adta a játékot.




Ami a Ferrarit illett,  Alonzonak a nagyon felgyorsult kocsija meglepte magát a pilótát is akinek már nem volt elég ideje elkapni a kormányt, nekiment Hamilton kocsijának, és ráadásul  az első szárnyából letört egy darab. Ez a baki 3 hellyel dobta vissza ugyanis az 5. helyen végző Massa után hatodiknak futott be. Webber a negyedik lett. Következő Nagydij Kinában lesz jövő héten.



Az előző futamot ( az első ausztrál nagydíjat) megtekintheted itt.


Nincsenek megjegyzések: