2011. február 27., vasárnap

Változások ideje


A jövőben nem nagyon  szeretnék blogomon politikai témájú eseményeket közzétenni, de a tegnap, február 26-án, olyan esemény történt ami remélhetőleg az elkövetkezendőkben meg fogja változtatni a romániai magyar kissebbség jövöjét.

18 év elnökség után Markó Béla nem jelöltette magát újra, igy helyére a 43 éves Kelemen Hunort szavazták elnökké a X. RMDSZ kongresszusán. Mindanyian reméljük, hogy ezáltal az RMDSZ politikai nézetei megváltoznak, mivelhogy egy jóval fiatalabb személyiségről van szó (saját honlapján is megjegyzést tesz afelől, hogy fiatalkorában hosszú hajat viselt meg rock zenét hallgatott, de ugyanakkor egy igen okos személyről van szó).

Reméljük, hogy mindazt amit 18 év alatt az eddigi magyar politikusoknak nem sikerült megvalósitaniuk, az új csapat sikeresebb lesz és végre elérjük azt amit mindannyian szeretnénk csak nem mindig mondjuk ki, Erdély kulturális autonómiáját. Az új elnöknek lehetősége lesz arra, hogy csapatába fiatalabb személyeket toborozzon, akik demokratikusabb szellemben nöttek fel és akik hatékonyabban fogják munkájukat végezni.


Sok sikert kivánok! ….

Nincsenek megjegyzések: