2011. április 13., szerda

Kalandpark a Hargitán.


Hargitafürdő  a múltban a moffetáiról, a bórvizeiről és a vulkanikus eredetű Csicsói Hargitáról (1759m) volt hires szerte Europában. Manapság a régi hirességek megmaradtak (különösképpen a Szemvizforrás),  de viszont csatlakozott hozzájuk a téli sportok királya, a sizés is. Ugyanis több felvonóval rendelkező sipályák lettek kiépitve, kettőnek még éjjeli világitása is van (Miklósnak és Csipike pályáknak). A csikieknek nagyon hamar siparadicsomukává vált, de  ugyanakkor szerte az országból özönlenek erre a gyönyörű tájra a sielést kedvelő turisták.  


Tolvajós hágónál a  Hármas Kereszt
Emellett a 2010 - es évvel kezdödően egy nagyon érdekes, inkább nyári (de nem csak) szorakoztató és szabadidőt töltő látványpark nyitotta meg kapuit, a BALU nevű kalandpark.
Érdekessége több szempontból is megemlitendő, mivelhogy egy igazán gyönyörű környezetben több mint egy hektárnyi területen lett kiépitve, magas fenyőfákra (pontosan 120-ra) lettek rögzitve a különféle nehézségű és minden korosztálynak megfelelő trasszék


Napkelte a Hargitán

A sárga és narancssárga szinű pályák elsősorban gyerekeknek lettek kialakitva, mig a zöld, a kék, a piros és a fekete pályák a felnőttek számára, négyféle nehézségi fokozatban: kezdő, haladó, profi és extra (a fekete az extra). A kalandparknak mind a hat pályájájára nagyon éredekes játékelemek lettek felszerelve de ennek ellenére a park  gyönygyszeme az adrenalinnövelő, nagyon klassz 985 méter hosszú tiroli kötélpálya, ami gyakorlatilag Erdély leghosszabb ilyen jellegű pályája és  amit a tulajdonosok lila szinnel jelöltek meg. 


Hargitafürdő
A település Székelyudvarhelytől 46 km-re van , mig Csikszeredától a megközelitése a Tolvajos hágó”-ig, ahol a hires hármaskereszt műemlék is van, 15 km és innen jobbra térve  a meredeken kanyargó megyei bekötő úton, aminek hossza 7 km  HargitafürdőigKövesd az artdelineo.blogspot.com oldalunkat hamarosan még több érdekesség Hargitáról.



Videót a kalandparkról megnézhetsz itt.

Képek a kalandparkról itt.

Nincsenek megjegyzések: