2012. február 26., vasárnap

A hóra vidd a gondodat ... a hóra, avagy Székelykő túra télen 1/2





Csegez tetőn
A jó tempónak köszönhetően elég hamar az erdőhöz értünk, itt a régi mély keréknyomokat bőséges hóréteg takarta be,  gyakorlatilag arra kényszerítve, hogy mi magunk tapossuk ki az ösvényt ami egy nehéz és egyben igen fárasztó feladat volt. De mivelhogy mindegyik túratársam fel volt készülve fizikailag is meg szellemilegis, az első egynéhány kilométereket aránylag könnyen tettük meg.  Másfél óra gyalogolás után aprobb megállások, pihenők mellett az erdő közepén levő tisztáson álltunk meg nagyobb időre kajálni. 

Székelykő túra_ 1
A reggeli midenkinek jót tett, feltöltődve új energiával folytathattuk utunkat az erdőben. Árpit, Tibi váltotta fel aki nagyon sok ideig erőtejlesen vezette a túránkat majd őt P.Zoli váltotta, aki a túránk végéig az élen maradt. A lányok: Réka, Éva és Timea mindvégig a sor közepén sok esetben a hó nagysága miatt nagyobb erőfeszítéssel  de konstans erővel meglepően bírták a több órás gyaloglást. 

Kéznyújtásra a célponthoz

A Google Earth segítségével P. Zoli GPS-es telefonjának köszönhetően pontosan meg is tudtunk, hogy ez a több óra amiről beszélek gyakorlatilag 8 óra:16 perc volt 40~70 cm-es hóban. A nagy formában levő N. Zoli hol elől hol hátul segített.  Amikor nem törte az utat akkor Jenőnek segített zárni a sort, vigyázva minden csapattársra. 

A Székelykő télen

Ahhoz, hogy a 16 órai buszt elérhessük a túra ritmusa kb. 2 km/h sebességre volt kigondolva, de mivelhogy a nagy hónak komoly beleszólása volt aminek még ráadásként a teteje több centiben meg is volt fagyva igencsak megkavarta terveinket. GPS adatok feltöltése után derült ki, hogy a túránk átlagsebessége a nagy hó, a sok apró pihenő és az ösvénytörés miatt csak 1,6 km/h volt. 

Nincsenek megjegyzések: