2011. május 8., vasárnap

Törökországi Formula 1 –es nagydij 2011


 Dupla Red Bull győzelem a Törökországi nagydijon

Három hetes szünet után újra  indult a Formula 1-es idei szezon,  ami a Török nagydijjal folytatódott Május 8.-án. A kvalifikációk Május 6.-án pénteken esőben zajlottak  ami Sebastian Vettelnek nem volt ideális, mivelhogy megcsúszott és széttörte kocsiját. A tegnap viszont a Q3 ban egy nagyon jó kört futott  ő  is meg a kollegája, Webber is (1,25-ös körök),  körök amelyekkel a rajtrácson az első illetve a második helyről rajtolhattak. A verseny kezdésekor S.Vettel és N.Rosberg, akinek az idei legjobb kvalifikációja volt, indultak jól, mig M.Webber  kevésbé jó rajtolása  után visszaesett egy poziciót és ezáltal csak a harmadik lett az első kanyar után. 


Sebastian Vettel

Michael Shumachernek is rosszul kezdődött a Törökországi futam, mivelhogy már a futam elején egy direkt párbajban letört az első szárnyából egy rész és ezáltal visszaesett a 22. helyre (8-ról rajtolt). Véleményem szerint egy szép versenyben volt részünk és az idei évnek az előzések szempontjából a leglátványosabb futama volt a mai. A harmadik helyre a Ferrari pilótája F.Alonso futott be, aki (élvezte a mai versenyt) az 52. körig a második helyen tartózkodott, de ekkor  Mark Webber nagyon szépen megelőzte és igy csak a harmadik pozición végzett.

Mark Webber

A Ferrari újitásai a kocsikra nézve ebben a futamban  már eredményeket is hoztak a csapatnak és sokkal jobban működtek az előző három futamhoz képest. Másodikként M.Webber végzett aki nagyon boldog volt, hogy F. Alonsot sikerült megelőznie 6 körrel a futam befejezése előtt. Újból az  első helyen végző S. Vettel simán győzött Isztambul Park”-ban is ugyanúgy ahogyan Ausztráliában és Malajziában tette és az interjún is boldogan nyilatkozta, hogy egy „ Sima verseny volt”.
Fernando Alonso


S. Vettel 93 ponttal áll a ranglista élén, követi őt eléggé nagy pontkülömbséggel Lewis Hamilton akinek csak 59 pontja van, mig a harmadik helyen M.Webber van 55 ponttal. Pontszerzők voltak még végzési sorrendben: 4-L. Hamilton, 5-N.Rosberg, 6- J.Button, 7- N.Heidfeld, 8- V. Petrov, 9- S.Buemi, 10- Kobayasi. F. Massa és M. Shumaker 11. illetve 12. pozicióban végeztek.



Az előző futamot ( a 3. kinai nagydíjat) megtekintheted itt.

A 2011-es naptárt megnézheted itt.


Nincsenek megjegyzések: