2014. december 24., szerda

Karácsony 2014

Kedves olvasóm!

Egy újabb év végére értünk a bloggerek világában és eljött egy újabb Karácsony.
Mindazoknak akik ebben az évben is olvasták/kedvelték oldalamat mindazoknak:




Békességet, boldogságot, csengőszót és gyertyalángot. 
Ajándékot, szeretetet, s mindent ami fontos neked. 
Ajtód elé fehér bársonyt, adjon Isten szép karácsonyt!


Áldott Karácsonyi Ünnepeket kívánok!

2014. december 16., kedd

Vandalizmus Kolozsvár központjában.

Rengeteg sok tárgyalás, iszonyatosan hosszú (több éves) várakozás és nem utolsó sorban nagyon nagy pénzösszeg kifizetése előzte meg Kolozsvár egynéhány műemlék jellegű épületeire szerelt ötnyelvű tájékoztató tablák lebonyolítását.


Valóban nagy teljesítmény az RMDSZ részéről, aminek én is személyszerint akkoriban nagyon örvendtem, hiszen a nevezetesebb, pazar architeckturával rendelkező  műemlék épületek falain több nyelven is olvasható lett az adott műemlék építésének fontosabb adatai.


A tegnap este (Dec. 16.-án) az Óvárban járva már messziről felfigyeltem, hogy a a Fereces rendi kolostor falai vandál módón tele volt falfirkázva. Egy olyan Graffiti ami több négyzetméter falfelületet borít és gyakorlatilag még az ötnyelű tájékoztató táblát is megrongálta!


Hogy milyen nemzetiségű volt a tettes azt még nem tudni és igazán nem is létfontosségú, de egy dolog biztos, éspeddig az, hogy az ilyen (seggfej) fajta emberek  miatt kullog a hazám majdnem mindenben Európában.


Rermélhetőleg a rendőrség majd fényt derít a történtekről.   

2014. december 7., vasárnap

Bringás Mikulások


“Kolozsvár Teker” Sportklub 2014-ben is, Mikulás alkalmával egy nagyon szép programmal rukkolt elő a külömboző  speciális és kisegitő iskolák diákjainak megajándékozásáhóz.

Bringás Mikulások gyülekeznek a Főtéren

A sportklub tagjai és minden Kolozsvári aki csak akarta December 06.-án a délutni órákban gyült össze Kolozsvár főterén Mikusás jelmezben és biciklin. 


Csillogó-Villogó bringák


Boldog gyerekek készülnek a parádéra

Egy kedves anyuka -Horváth Anna

Ezzen a napon valójában nem is létezhet szebb dolog annál, hogy száznál is több Mikulás, minden korosztályt reprezentáló, vígkedélyel töltött személy együtt örvend a kicsikkel, akiknek arcuk ragyogását egyszerűen öröm volt nézni.


Megérkezés a sportcsarnokhóz


Mikulások parádéja


Boldog gyerekek


Boldog gyerekek 2


A csapat

Előre meghatárózótt útvonalon a központtól kiindulva, a csapat végigparádézott a városon és végül  az új sportcsarnokhóz ( a polgármesteri hivatalnak köszönhetően) tekertek ahol a külömböző kolozsvári kisegitő iskolák tanulói egy kis gálaműsorral mutatkoztak be a közönségnek.


K-vár alpolgármestere


Jönnek a csomagok

Ajándékcsomagok kiosztásával fejeződőtt be ez az igen szép és szinvonalas paradé.