2013. december 14., szombat

458 Italia

… avagy a pininfarina dizájn

Lélegzetelállitó aerodinamikával rendelkező sportkocsi, amelynek karoszériáját nem számokkal ellátott kromozott plakett diszíti, hanem első pillantásra egy semmitmondó név, éspeddig: pininfarina.

Ferrari 458 Italia - pininfarina

Valójában egy kicsikét  ha e név mögé pillantunk rájövünk arra, hogy egyáltalán nem így van. Szó sincs egy egyszerű névről. Inkább egy olyanról beszélünk, amely által az autóiparnak olyan történelemmel töltött világába kerekedtünk ahol elsősorban a sebesség mellett, több száz lóerő a fő téma és amelyben a luxus meg a sok pénz dominál.

458 italia

Sergio Pininfarina hírnevét a gépjárművek formatervezésében nyerte el, amikor anno Enzo Ferrarival együtt megálmodtak egy jó pár sportkocsit, amelyek még a mai napig is igen meghatározóak a “supercar” szegmensben.

Ferrari engine V8, 4.5l, 6000 rpm, 4499 cm³.


Cavallino Rampante (ugró lovacska).

A képeimen levő napsárga színű (eredeti színnév: opaco caly yellow) Ferrari egy V8-as, 4.5l–es motrot rejt magában, melynek ereje: 562 lóerő (125lóerő/liter!). Egy szuperjárgány amelynek végsebessége csekély 325km/h.



Ferrari - Kerámia féktárcsák

 
egyszerűen csak: pininfarina
Hát igen… erre csak azt tudom mondani … ha majd egyszer sok pénzem lesz, nem repülőre ... hanem pininfarina Ferrarira ülök.

Nincsenek megjegyzések: