2011. július 3., vasárnap

II. Albert Monacói herceg esküvője Charlene Wittstock-al.


Elöző bejegyzésünkben a Monacó hercegség ünnepeltjének életéről, kaladjairól volt többet szó. Az események lezajlása után mára, II. Albert monacói herceg esküvője már a múlté, emiatt ma inkább az elmúlt napok történéseivel fogunk foglalkozni. Július elsején, esküvőjük első napján, a polgári szertartás  kb. 80 vendég társaságában zajlott a palota udvarán felálitott diszletben és amit a királyi  palota előtti téren óriás kivetitőkőn több ezer kiváncsi turista követhetett. Mivelhogy az öltözködés a királyi családokban egy nagyon fontos tényező, minden vendég aki erre az eseményre meghivott volt tájékoztatást kapott afelől, hogy a Monacó hercegség etikettnek megfelelően mi a megengedett öltözködési szabály.  A menyasszony világoskék ruhájának tervezője az olasz Giorgio Armani volt, mig a herceg fekete kosztümjét ezüst szinű nyakkendővel a Channel divatház prêt-á-porter szakosztály vezetője, a híres német dizájner Karl Lagerfeld tervezett.


A szertartás után a friss házaspár rendelésre készitett drágakövekkel diszitett aranytollal irta alá a házassági  anyakönyvi kivonatot,  amit csók követett. Majd a palóta ablakából üdvözölték a népet ahol újbol csókoloztak. Az esketést követően a “Hotel California” számmal híresé vált  Eagles zenekar  koncertjével folytatták (a herceg egyik legkedvencebb csapata), ahol az ifjú pár a csapat tagjainak autogramjával ellátott akusztikus gitárt kapott ajándékba.  A koncertre mindketten feketében jelentek meg. A Monacó hivatalos oldalán közzétett programok közül nagyon sok  ingyenes volt a város számos részén. Igy volt az est legfontosabb pillanatával is amikor a herceg jó barátja Jean Michel Jarre a Herkules kikötőben a közönség számára több mint két órás  ingyenes koncertet tartott, amit a blogunk (www.artdelineo.blogspot.com) élőben közvetitett! Maga II. Albert herceg állitásai szerint és ahogyan más források is megerősitették  a “The Biggest Concert In The World” –ot az internet segitségével 3 milliárd néző követhette szerte a világon!  

Az oldalunkon Jean Michel Jarre_Live in Monaco koncertjét  jelenleg is bárki visszanézheti!

Érdekességként a koncertről: Az élő koncertfelvételt 18 últramodern HD minőségű kamerával rögzitették. A húsz méteres szinpadon útolsó generációs Hi-Tech környezetbarát lézer fénysugarakat a látványos tűzijáték váltogatta amit az előadó extravagáns élő zenéje kötött össze. Az esküvő érdekesebb és egyben fontosabb része a tegnap, július 2.-án zajlodott amikor katolikus vallás hagyományainak megfelelően tartották az egyházi esketést amire a házaspár 3.500 vendéget hivott meg. A fent emlitett divattervezők mellett a 71 éves Roberto Cavalli dizájner, 31 államfő és még nagyon sok más híres személyiség is részt vett az esketésen.


A menyasszony esküvői ruhájának (egy ékszer) dizájnere úgyszintén G. Armani volt, ami  egy nagyon elegáns, nyitott vállú törtfehér, testhez simuló ruha, amit 40. 000 Swarovski kristály, 30.000 arany árnyalatú gyöngy és 20.000 könnycsepp alakú drágakő diszitett (hímzése 700 órát vett igénybe). Az uszály 130 méter fehér selyemből lett készitve és a maga 6 méteres hosszával (2500 órát dolgoztak az uszályon) csodálatossá tette a hercegnőt. Nagy taps zivatarban édesapja jobbján haladtak a piros szőnyegen az oltár felé, arcát fátyol takarta, és népviseletbe öltözött nyoszolyólányok kisérték. Az ékszerek amit viselt,  pénzben mérve másfél  millió Euró-t tettek ki. A herceg fehér tengerészeti diszruhában volt öltözve.  Az extravagáns” eskűvő vendégei a híres francia Alain Ducasse séf által összeállitott menűjét fogyasztották az Opera Garnie-ből kialakitott bálteremben és többek között 200 eurós pezsgőt ihatott a kb. 500 meghivott vendég.  


A sogornők is nagyon elegánsak voltak, Karolina hercegnő kalapja bizonyára fő téma lesz az elkövetkezendő napokban, mig testvére Stefánia hercegnő is tündökölt a ceremónián, mint ahogyan a menyasszony testvéreit Gareth-et és Sean-t is mindenki csodálta. Ezt követően a hibrid kabrió limuzninjukkal, rendőri motrok kiséretében kereszül autóztak a városon a több százezer utcán tartozkodó nézők  örömére és a családi hagyományoknak megfelelően a hercegnő Sainte Dèvote” kápolnánál hagyta menyasszonyi csokrát. Monacó államba több mint 200. 000 turista látogatott az esküvő alkalmával, esemény amit több mint ötven videókamera  rögzitett és aminek összköltsége állitólag 80 millió Euróba került (nem hivatalos), összeg amit a herceg állitásai szerint majd simán visszatérül. Charlene hercegnő szavaival élve zárjuk „Viva Monaco”.

Jean Michel Jarre monacói koncertjét megnézheted itt.
II. Albert hercegről még többet olvashatsz itt.
Képek itt.

Nincsenek megjegyzések: